Buiten gesloten en slot vervangen?

Velen van ons hebben het wel eens meegemaakt. Je stapt de deur uit en realiseert je dat je sleutels nog binnen liggen en de deur slaat dicht. In sommige gevallen kom je er uren later pas achter. Maar daar sta je dan, voor een dichte deur. In enkele gevallen kun je wel iemand bereiken die misschien een reservesleutel heeft, maar dit is niet altijd zo makkelijk. In dat geval wil je met spoed een oplossing.

Stel je woont in Enschede, dan is je eerste optie direct het bellen van een slotenmaker enschede. Slotenmakers zijn meestal dag en nacht bereikbaar, en vaak binnen een halfuurtje (of sneller) aan je deur. Slotenmakers zijn experts op dit gebied en kunnen je deur openen zonder schade. Tevens is het ook mogelijk om je sloten meteen te vervangen. Naast spoedhulp bieden slotenmakers voor ook inbraakpreventie. Met de meest geavanceerde sloten en SKG keurmerk ben je verzekert van een stevig slot. Het is altijd beter om inbraak te voorkomen dan het te herstellen. Let ook op de beveiliging van je ramen, inbrekers krijgen die vaak gemakkelijk open door middel van een koevoet.

In het vervolg kan het handig zijn om ergens buiten het huis een reserve sleutel te plaatsen op een zeer goed verborgen plek. Kies hierbij niet voor deurmatten of bloempotten. De kans is dan groot dat een inbreker je sleutels ook vindt.