Alarminstallatie – Alarmsysteem

Alarminstallatie – alarmsysteem

Het is misschien één van de oudste beveiligingsmethodes, maar ook één van de meest veilige methodes een alarminstallatie. Vrijwel niemand durft nog in te breken als het alarmsysteem in jouw woning uitbreekt. Het systeem schrikt niet alleen af, maar dieven weten ook dat er direct iemand gewaarschuwd wordt. Sommige alarmsystemen zijn voorzien van een melder waarbij een familielid of de politie direct gewaarschuwd wordt. Natuurlijk hoeft dit niet en ligt het aan het alarmsysteem dat je zelf aanschaft voor je eigen woning. Het leuke aan een alarminstallatie is dat je hem helemaal zelf kan inrichten. Zo kan je zelf bepalen wat er gebeurd en welke acties er precies gemaakt worden zodra iemand inbreekt in jouw woning.

Alarminstallatie met magneetstrip en bewegingsmelder

Vaak koop je een alarmsysteem als een soort pakket. In dit pakket zitten meerdere onderdelen die je kan gebruiken tot een basis alarminstallatie. Voor de meeste is dit niet voldoende, maar gelukkig kan je de installatie heel eenvoudig zelf verder uitbreiden. Eén van de onderdelen is altijd de bewegingsmelder. Zodra er een beweging wordt gedetecteerd terwijl het alarm aanstaat gaat er direct een luide sirene af. Naast een bewegingsmelder kan je magneetstrippen installeren op ramen en deuren. Deze geven een alarminstallatie zodra een deur of raam te lang openstaat of opengebroken wordt. Met deze basis heb je vooral een sirene en alle handige opties die je nodig hebt voor de beveiliging van je woning.

Buitensirene voor bij je alarminstallatie

Een echte aanrader om je alarminstallatie verder uit te breiden is door een echte buitensirene op te hangen. Het is hiermee meteen duidelijk dat je een alarmsysteem hebt. De sirene zorgt ervoor dat dieven nog wel een keer nadenken voor ze bij jouw inbreken. Naast dit feit is er nog een voordeel het maakt enorm veel herrie. De hele buurt zal wakker schrikken en als je op vakantie bent dan wordt waarschijnlijk direct de politie gebeld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dieven tijdens je vakantie op hun gemak het huis leeg kunnen halen. Vaak is de buitensirene geen standaard optie bij een alarmsysteem. We raden aan om de sirene wel gewoon los te bestellen voor het meest effectieve resultaat bij jouw woning.

Draadloos alarmsysteem om zonder boren op te hangen

Je wil graag investeren in een alarmsysteem, maar je hebt geen zin om kabels te trekken of overal gaatjes te boren. Vooral als je op een later moment besluit om geen alarmsysteem meer te gebruiken of om een bewegingsmelder toch op een andere plek neer te zetten. Gelukkig zijn de meeste alarminstallaties van vandaag de dag helemaal draadloos. Je hoeft zo geen kabels meer te trekken en het is niet meer nodig om een stroomvoorziening te trekken voor het alarmsysteem. Vaak werkt het systeem op batterijen en wordt het aangegeven als deze bijna leeg zijn.