3 tips om je bedrijf te beveiligen

Bedrijven zijn vaak alleen overdag geopend. In de avond en nacht zijn bedrijven in de meeste gevallen gesloten en is er niemand aanwezig. Omdat er vaak waardevolle spullen in een bedrijf aanwezig zijn, is de beveiliging van het bedrijf dan ook zeer van belang. Zeker als jouw bedrijf op een terrein staat met meerdere bedrijven waar weinig toezicht op is, dan is het wel zo prettig dat je ’s avonds de deur kunt sluiten zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over het bedrijf en de veiligheid van het pand. Daarom geven we in dit artikel 3 tips die je kunt gebruiken om jouw bedrijf te beveiligen.

1. Metalen hekwerk

Als het bedrijf op een eigen terrein gevestigd is, dan is het plaatsen van een metalen hekwerk aan te raden. Met een dergelijk hekwerk wordt het terrein afgebakend en is het duidelijk welke grond er bij het bedrijf hoort. Door het terrein af te bakenen en af te sluiten met een metalen hekwerk, zorg je ervoor dat buitenstaanders eenvoudiger buiten worden gehouden. Het hekwerk kan worden afgesloten met een slagboom, een enkele of dubbele poort of met een schuifpoort die op slot kan. In het geval van een slagboom is het ook aan te raden om daarnaast gebruik te maken van een poort.

2. Camera’s en alarmsysteem

Met camera’s en een alarmsysteem kun je het bedrijf zelf beveiligen. Camera’s kunnen in verbinding staan met het alarmsysteem en registreren als er activiteit gaande is rondom het bedrijf die niet geoorloofd is. Een alarmsysteem is vaak voorzien van sensoren die kunnen aanslaan wanneer er bijvoorbeeld wordt ingebroken. Een alarmcentrale wordt dan op de hoogte gesteld van het alarm dat daardoor afgaat en stelt jou op de hoogte. Als er daadwerkelijk iets aan de hand is, dan kan de politie worden ingeschakeld.

3. Netwerk beveiligen

Niet alleen het bedrijf zelf en het pand moeten goed beveiligd worden, ook de gegevens van het bedrijf moeten worden beschermd. Daarom is het verstandig om te zorgen voor een goede beveiliging van het netwerk en de computers die gebruikt worden. Zo zorg je ervoor dat gevoelige informatie en belangrijke bestanden niet in de verkeerde handen terecht komen. Je kunt het netwerk en de computers laten beveiligen door een computer bedrijf die zorgt voor de juiste virus scanners en software om cyber aanvallen of andere online criminaliteit zoveel mogelijk tegen te gaan.

Tags: