Aandachtspunten om je bedrijf beter te beveiligen

Heb je een eigen onderneming? Dan zul je je bedrijf zo goed mogelijk willen beveiligen. Niemand wil ‘s ochtends arriveren bij zijn bedrijfspand en erachter komen dat er is ingebroken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je bedrijf beter te beveiligen. Zo kun je ‘s nachts met een gerust hart slapen, wetende dat je bedrijf goed beveiligd is. In deze blog zetten we een aantal zaken voor je op een rijtje die je kunt gebruiken voor het beveiligen van je bedrijf.

Goede sloten

Deze tip klinkt erg vanzelfsprekend, maar daardoor is het zeker niet minder belangrijk. Zorg ervoor dat je bedrijfspand is voorzien van goede, erkende sloten. En vergeet ook je ramen niet! Want als je ramen en deuren niet zijn voorzien van goed hang- en sluitwerk, is het wel heel makkelijk voor inbrekers om naar binnen te komen. Twijfel je of je sloten wel goed zijn? Dan kun je een professional inschakelen om je pand te laten checken. Een specialist kan je precies vertellen wat de zwakke punten zijn van je beveiliging en waar je het best de sloten kunt vervangen. 

Beveiligingscamera’s

Ook beveiligingscamera’s zijn een goede aanvulling op de beveiliging van je bedrijf. Als inbrekers camera’s zien hangen, worden ze vaak al afgeschrikt. Geen enkele inbreker houdt er namelijk van om op beeld te staan. Dus als je beveiligingscamera’s ophangt, vergroot je de kans dat de inbreker jouw pand maar overslaat. En probeert de inbreker toch bij jouw pand naar binnen te gaan? Dan staat deze in ieder geval op de beelden, wat de kans vergroot dat de inbreker gepakt kan worden.

Alarmsysteem

Wil je je beveiligingscamera’s graag nog wat uitbreiden? Dan kun je ervoor kiezen om een alarmsysteem te laten installeren. Je kunt het alarmsysteem laten aansluiten op een centrale of de politie, zodat zij direct kunnen ingrijpen als er iets mis is. Als je een alarmsysteem hebt, wil je natuurlijk wel dat dit systeem altijd naar behoren werkt. En daarvoor is een goede accu essentieel. Laat je dus informeren door een accu specialist over een accu oplossing van goede kwaliteit waardoor je erop kunt vertrouwen dat je alarmsysteem altijd goed werkt. 

Hekken

Ook hekken zijn een goede manier om je bedrijfspand extra te beveiligen. Het is een extra barrière voor inbrekers die bij je naar binnen willen. Vind je een hek je bedrijfspand een niet zo welkome uitstraling geven? Kies dan voor een mooi hek wat zowel decoratief als functioneel is.