Beveiliging van uw zakelijke data in de cloud

Nederlandse werknemers gebruiken regelmatig publieke clouddiensten voor het opslaan en delen van zakelijke data. Dit blijkt uit onderzoek van Sharp onder 6.000 Europese kantoormedewerkers. 21% van de ondervraagde Nederlandse werknemers slaat regelmatig data op in een publieke clouddienst. Ruim 22% gebruikt openbare diensten om zakelijke documenten te delen, ondanks dat dit niet mag van zijn of haar werkgever.

Behoefte aan mobiel werken

Een voorname reden voor werknemers om publieke systemen te gebruiken is dat de IT-systemen die door werkgevers worden gefaciliteerd vaak niet voldoende zijn ingericht op mobiel werken. Bijna een kwart van de Nederlandse respondenten neemt werk mee naar huis om het daar af te maken. Daarnaast werkt bijna de helft van de ondervraagde werknemers graag op eigen devices, omdat ze deze gemakkelijker in gebruik vinden dan de apparatuur op kantoor.

Veilig omgaan met data

Volgens Toon Taris, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de universiteit Utrecht, kunnen werkgevers dit probleem oplossen door allereerst met behulp van technische maatregelen onveilige documentopslag onmogelijk te maken. Daarnaast kan men als bedrijf maatregelen nemen die veilig gedrag aantrekkelijker maken. Hierdoor zullen medewerkers eerder gaan kiezen voor de (opslag)systemen die de werkgever voorschrijft.

Volgens Wilbert Hendriks, Marketing Manager bij Sharp Electronics Benelux, zijn er tal van technische mogelijkheden die een veilig databeleid ondersteunen en ook aantrekkelijk zijn in gebruik voor bedrijven waar werknemers mobiel werken. Volgens hem doen bedrijven er daarom goed aan in gesprek te gaan met hun IT-afdeling en een specialist over mogelijke technische oplossingen die een veilig databeleid in de hand werken.

Binnen 5 stappen een advies op maat

Een voorbeeld van een specialist op het gebied van cloud opslag is BackupRuimte.nl. Deze back-up specialist heeft speciaal voor zakelijke klanten de zogeheten “back-up voor bedrijven” oplossingen. Hierbij wordt op maat gemaakte software voor de zakelijke gebruiker ingezet om te zorgen dat medewerkers waar en wanneer dan ook op een veilige manier hun documenten kunnen opslaan en delen.

Op zijn website heeft het een eenvoudig vragenlijstje dat u nog binnen een minuut kunt invullen, waarbij u in vijf stappen een advies op maat krijgt. Bent u benieuwd welk pakket het beste wij uw onderneming past? Klik dan hier.