Gebruik een gratis virusscanner van jouw internetprovider

In dit digitale tijdperk is het prettig dat jij – en jouw gezin – veilig online zijn. We gebruiken het internet steeds intensiever. En steeds meer apparaten zijn aangesloten op het internet. Een goede beveiliging van het internet is dan ook cruciaal. Wist je dat veel internetproviders een gratis beveiliging aanbieden? In deze blog vind je een overzicht met de gratis anti virusscanners die er zoal voorhanden zijn.

Jouw internet beveiligen, hoe werkt dat?

Wil jij veilig zijn voor virussen of malware die binnen kunnen komen via het internet? Voor veilig internet heb je een goede beveiliging nodig. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een virusscanner. Deze controleert wie of wat er allemaal toegang wil tot jouw PC, tablet, smartphone, en kan ongewenste binnendringers op voorhand weren.

Waar heb ik een gratis virusscanner?

Ben je klant bij Fiber, KPN, XS4ALL of Ziggo? Dan heb je toegang tot een gratis antivirus programma. Je kunt deze – wanneer je klant bent bij 1 van deze providers – eenvoudig installeren. Vaak is er wel een maximum aantal apparaten waarop je de software kan installeren. Bij Fiber is dat met Kaspersky bijvoorbeeld op maximaal 1 PC, terwijl je het F-Secure Safe bij XS4ALL op liefst 5 verschillende devices kunt installeren.

Hoe zit het met betaalde beveiliging?

Het gros van de Nederlandse internetproviders biedt een antivirus programma. Maar bij sommige providers moet je hier nog wel voor betalen. Zo vragen Online.nl, Solcon, Tele2, Telfort en Caiway een kleine bijdrage voor een beveiligingsprogramma. Dit varieert van €2,50 per maand tot €5,00 per maand. Het prijsverschil heeft in de praktijk vaak te maken met het aantal licenties van het programma ontvangt. De meeste Nederlandse internetproviders werken met F-Secure of  Kaspersky.

Aanschaffen via mijn provider verstandig?

Wil je jouw PC’s beschermen tegen ongewenste indringers? En ben je op zoek naar een goed antivirusprogramma? Check dan eerst bij jouw huidige provider welke mogelijkheden er zijn! De kans is groot dat helemaal gratis, of tegen een heel kleine vergoeding, gebruik kunt maken van een goed antivirusprogramma. Wil je niet betalen? Avast is een gerenommeerde gratis oplossing. Hiervan is ook een betaalde proversie met extra functies, maar dit is niet verplicht.

Tags: