Beveiligingscamera

Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is een apparaat dat heel snel zijn doel voorbij kan schieten. Arme mensen hebben geen geld om een beveiligingscamera te laten installeren, maar hebben meestal ook geen beveiliging nodig. Wanneer er dus een camera aan een huis hangt om de voordeur te bewaken, zal er ook wel iets van waarde te vinden zijn in het huis. Meestal, dat wil zeggen, deze regel gaat niet altijd op.

Hetzelfde is waar voor een prive detective. We denken er niet aan een prive detective agentschap in te huren om ons maandloon in de gaten te houden. De banken doen dat meestal heel goed, hoewel helaas vaak in hun eigen voordeel.

Een beveiligingscamera en een prive detective, je kunt ze overigens ook als “kleine man of vrouw” soms nodig hebben. Beveiliging van de woning door middel van een beveiligingscamera heeft niet altijd met geldelijk bezit te maken, ook het leven van u of uw naasten kan gevaar lopen. Inbrekers en andere misdadigers zijn niet altijd hoog opgeleide en intelligente mensen die eerst nadenken voordat ze iemand kwaad doen.

En bij diefstal is de financiƫle waarde van de gestolen goederen niet altijd het belangrijkste. Juist daar kan een prive detective diensten aanbieden die de politie eenvoudig niet kan leveren. Een zoektocht naar een gestolen schilderij organiseren, van uw overgrootmoeder, maar toevallig door een bekende schilder, kan de politie eenvoudig niet doen. Daar moet u tegenwoordig zelf voor betalen.

Voor de inbrekers is de emotionele waarde die het schilderij voor de familie heeft niet belangrijk. Ook dat het schilderij uw waardevolste bezit is, heeft voor de dieven niet zoveel betekenis. Maar u hebt wel een beveiligingscamera laten installeren en nu kunt u de beelden tonen aan de politie en aan de prive detective.

Ook de beveiliging van uw kinderen of van uw echtgenote wanneer ze zich bedreigd voelen komt tegenwoordig voor uw eigen rekening. En na een inbraak is het heel logisch dat ze zich niet meer zo veilig voelen in hun eigen huis.

Wanneer u een advertentie ziet in de krant of in de telefoongids van een prive detective moet u even verder kijken dan het romantische beeld dat de filmindustrie geschapen heeft. De meeste moderne detectivebureaus zijn service bedrijven die eigenlijk nooit misdaden oplossen, zoals in de boeken. Ze zorgen er eerder voor dat misdaden niet gepleegd kunnen worden. Zij zijn het die de adviezen over beveiliging uitbrengen, die uw kinderen naar school brengen en weer ophalen, die de beelden van de beveiligingscamera of camera’s bekijken en analyseren.

Kortom, wanneer u denkt dat u een prive detective nodig hebt, doe dan hetzelfde dat u ook in andere gevallen doet, laat u goed informeren. Ga niet af op de beelden van de televisie maar op de informatie die de detectivebureaus leveren. Kies het bureau uit dat u het beste lijkt, dat binnen uw budget werkt en vraag ook gerust naar aanbiedingen of kortingen. De detectives zullen u graag helpen bij het samenstellen van het juiste pakket van service en apparatuur voor u, altijd in overleg met u.