Een bewakingscamera schrikt af

Bewakingscamera – inbraakbeveiliging

Bij het beveiligen van een woning of pand denken we vaak als eerste aan een alarmsysteem. Toch is dit niet de basis van inbraakbeveiliging. Een bewakingscamera kan ervoor zorgen dat je goederen echt goed beschermd worden. Een eventuele dief kan namelijk vastgelegd worden door de camera. Zo kan iemand snel worden opgespoord, maar ook een inbraak die vanuit het bedrijf zelf gebeurd kan snel opgelost worden. Als er telkens goederen verdwijnen en er geen inbraak heeft plaatsgevonden dan kan je een bewakingscamera ophangen. Je kan dan achterhalen wie de goederen heeft weggehaald en eventueel actie ondernemen. Daarnaast werkt het ook nog eens als een goede waarschuwing naar je personeel. Neem geen goederen mee want je wordt gepakt met dit doel kan je een uitstekende inbraakbeveiliging regelen.

Een bewakingscamera schrikt af

Het is eigenlijk al vrij algemeen bekend, maar een bewakingscamera schrikt af. Inbrekers bedenken zich wel een keer als ze een camera zien hangen. Ze zijn bang om door de politie herkend te worden en ze weten niet of er nog meer inbraakbeveiliging aanwezig is. Daarbij ben je in Nederland verplicht een sticker op te hangen dat er een bewakingscamera in het pand aanwezig is. Je geeft zo aan de inbreker direct een signaal af dat hij beter ergens anders heen kan gaan. De kans is namelijk groot dat de inbreker achteraf gepakt wordt en dan kan je misschien beter ergens anders gaan inbreken.

Bewakingscamera voor een woning

Vaak wordt er gedacht dat inbraakbeveiliging alleen bij een bedrijfspand kan worden uitgevoerd. Maar waarom mag je eigen woning niet ook extra beveiligd worden tegen inbrekers? Als je een keer een inbraak hebt meegemaakt dan weet je van jezelf al dat het slimmer is om je woning goed te beveiligen om zo een inbraak te voorkomen. Er is namelijk niet alleen fysieke schade, maar vaak ook veel emotionele schade. Als je een bewakingscamera ophangt en je buren hebben geen camera hangen dan is dit voor een inbreker een duidelijk signaal. Misschien kan de inbreker beter ergens anders gaan kijken of er iets te halen valt. Overweeg daarom vandaag nog om je woning te beveiligen met eventueel een bewakingscamera.