Spy camera inzetten in huis

Dashcams – Spy camera

Dashcams en de spy camera worden steeds vaker ingezet om een woning te beveiligen tegen inbrekers en ander gespuis. De kleine cameraatjes worden ingezet om opnames te maken in de auto. Dit kan op de weg of binnen de auto zelf. Het is begrijpelijk dat bij een huurauto altijd een dashcam ingezet wordt. Zo kan worden vastgelegd of er roekeloos gereden wordt met de auto. Of dat de schuld bij een andere dader ligt. Met behulp van de dashcam wordt alles vastgelegd tot in detail. Je weet zo precies waar iemand mee bezig is in jouw auto. Veel ouders besluiten ook de dashcam te plaatsen voor als hun kinderen een ritje gaan maken. Als dit niet mag opvallen dan kan je ook overwegen om een spy camera te plaatsen. Dit is een klein cameraatje dat bij niemand zichtbaar is.

Spy camera inzetten in huis

Ben je van plan om een speciale gebeurtenis vast te leggen? Vertrouw je bijvoorbeeld de babysitter niet als ze thuis bij je aan de slag gaat? Met een kleine camera kan je exact vastleggen wat er gebeurt in en rond het huis. De spy camera is een kleine camera verstopt in een voorwerp. Dit kan een rookmelder zijn of een alarmsysteem. De kleine camera valt vrijwel niet op en toch kan je er haarscherpe beelden en geluid mee opnemen. Sommige camera’s zijn gekoppeld aan je smartphone zodat je live de beelden kan bekijken.

Dashcams inzetten als bewijslast bij ongelukken

Het kan natuurlijk gebeuren dat er ineens een auto betrokken wordt bij een ongeluk. Soms is het heel duidelijk wie de dader is en geeft iemand direct toe. Het kan helaas ook gebeuren dat een dader blijft ontkennen en de bewijslast misschien wel jouw richting op wijst. Eventueel kan je gebruik maken van de dashcams om vast te leggen wie de dader was. Je kan een camera op het dashboard plaatsen en bij de kofferbak. Zo heb je in alle richtingen zicht van de dader en heb je bewijslast voor de politie. Deze kleine spy camera kan zo voor je bewijzen dat je de dader niet bent!