Deurbeslag kopen: welke soorten zijn er allemaal?

Wil je binnenkort deurbeslag kopen, dan kan je van een ruim aanbod aan soorten uitgaan. Het is echter wel van belang om te kiezen voor geschikt deurbeslag, aangezien het deurbeslag die je nodig hebt kan variëren afhankelijk van de situatie, je wensen en je budget. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten welke soorten deurbeslag er allemaal zijn en wat er allemaal komt kijken bij de verschillende soorten deurbeslag.

Welke soort deurbeslag kopen?

Als je deurbeslag wilt kopen, dan kan je uitgaan van de verzamelnaam van alle zaken die je kunt plaatsen op een deur zodat deze kan openen en sluiten waaronder deurklinken, deurknoppen, scharnieren, sloten en dergelijke. Hierbij kan je kiezen tussen deurbeslag voor verschillende ruimtes in huis, maar ook voor deurbeslag voor buitenshuis. De meest populaire keuzes zijn een deurkruk met schild, een deurkruk zonder schild, een deurkruk met een sleutelrozet en een deurklink met toiletsluiting.

Deurklink zonder schild

Je kunt tegenwoordig deurbeslag kopen zonder schild waardoor je een moderne sfeer in huis creëert. Hierbij kan je alsnog kiezen voor het plaatsen van een rozet rond de deurklink om te zorgen voor een nette afwerking en een strakke uitstraling.

Deurklink met schild

Wil je deurbeslag kopen en daar een robuuste en stoere look mee creëren, kies dan voor een deurklink met schild. Je kunt ervan uitgaan dat deurbeslag met schild top kwaliteit uitstraalt en een bepaalde mate van betrouwbaarheid met zich meebrengt. Daar komt nog bij dat je deurklinken met schild in verschillende maten en soorten kunt kopen waardoor het vinden van passend deurbeslag voor je interieurstijl niet moeilijk is.

Deurklink met sleutelgat

Ga je deurbeslag kopen dan is een deurklink met een sleutelgat ook ideaal, zeker als het gaat om de deur van een ruimte waarbij een sleutelgat nodig is zoals het toilet, de badkamer, de slaapkamer, maar ook de kelderkast of de voorraadkast. Je kunt zelf bepalen of je de deur van de buitenkant of van de binnenkant wilt afsluiten.

De soorten deurknoppen en deurgrepen

Je kunt ook deurbeslag voor gebruik op kastjes kopen, waaronder keukenkastjes of kastjes in de woonkamer. Hierdoor creëer je een aparte uitstraling in. heel je woning waardoor het deurbeslag netjes bij het geheel past. Ook deurknoppen en deurgrepen zijn in verschillende maten, kleuren, materialen en soorten te koop.

Stijlvol deurbeslag

Kiezen voor stijlvol deurbeslag is belangrijk. Wil je binnenkort nieuw deurbeslag kopen, kies dan voor ouderwetse vintage deurknoppen of juist voor moderne roestvrije exemplaren. Welke stijl je kiest is geheel persoonsafhankelijk aangezien je hierbij rekening moet houden met je eigen wensen en je budget.

Deurgrepen en ladegrepen

Ook deurgrepen en ladegrepen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, waarbij je kunt denken aan plaatsing in de badkamer, de woonkamer of de keuken om een moderne sfeer te creëren. Populaire materiaalkeuzes voor deurgrepen en ladegrepen zijn hout en RVS. Zorg voor het correct opmeten van de deurgrepen en hou rekening met het formaat, welke goed in verhouding moet zijn met de kastdeur. Nu kan je aan slag met deurbeslag kopen.