Fraude met ziekteverzuim aanpakken

Fraude met ziekteverzuim aanpakken

Eén van de grootste fraudezaken waar alle werkgevers jaarlijks mee te maken krijgen is ziekteverzuim. Helaas wordt er heel veel fraude hiermee gepleegd. Medewerkers melden zich regelmatig ziek om vervolgens op vakantie te gaan. Of ze beweren chronisch ziek te zijn en blijken dit niet te zijn. Vaak vertrouwen we teveel op een Arboarts terwijl sommige medewerkers zelfs deze weten te omzeilen. Het wordt dus tijd om een privé detective in te schakelen en dit tot op de bodem uit te zoeken. Je weet zo voor honderd procent zeker of een medewerker ook echt ziek is. Een medewerker wordt in het geheim geschaduwd tijdens deze dagen en met een rapport wordt aangetoond dat een medewerker ook echt ziek is. Blijkt je medewerker alles te bedonderden? Dan heb je officieel bewijsmateriaal in handen voor een rechtszaak.

Fraude met geldzaken

Een vertrouwensband met je boekhouders is enorm belangrijk. Helaas zijn er regelmatig fraude zaken waaruit blijkt dat vertrouwen niet altijd goed is. Controleer regelmatig of betalingen kloppen en er geen geld wordt weggesluisd. Twijfel je of de boekingen kloppen en heb je geen tijd om dit exact uit te zoeken? Bij een detectivebureau zijn ook financiële privé detectives aanwezig. Ze kunnen je helpen met het oplossen van fraudezaken en eventueel fraude aan het licht te brengen. Ze sporen niet alleen het geld op dat wordt weggesluisd, maar ze wijzen ook met bewijzen een dader aan. Je hebt zo voldoende bewijs om je geld terug te eisen en een rechtszaak te starten tegen je terecht ontslagen medewerker.

Quso

Een detectivebureau is een prima alternatief als je geen politie kan gebruiken of hier misschien geen vertrouwen in hebt. Ondanks dat het een alternatief is voor de politie dient een privé detective wel officieel te zijn geregistreerd. Hierdoor is het bewijsmateriaal dat de detective verzameld ook echt bewijslast als het op een rechtszaak aankomt. Je kan dus prima gebruik maken van een detectivebureau bij een belangrijke zaak binnen je eigen bedrijf.