Quso.nl

Quso.nl

Een detectivebureau kan zakelijk voor diverse zaken worden ingezet. In de meeste situaties wordt een privé detective ingezet om anoniem meer informatie te achterhalen van een werknemer. Jaarlijks vindt er op grote schaal fraude plaats. De fraude wordt 9 van de 10 keer uitgevoerd door een personeelslid binnen je eigen bedrijf. Vaak sta je er niet bij stil, maar de fraude zaken kunnen oplopen tot duizenden euro’s aan onkosten. Helaas doet de politie hier zelf helemaal niets mee en heb je bewijslast nodig als je een personeelslid voor de rechter wil dagen. Het wordt dus tijd om een detectivebureau in te schakelen en zo met een privé detective te achterhalen wat er werkelijk aan de hand is.

Privé detective inschakelen bij ziekteverzuim fraude

Als een medewerker zich regelmatig ziek meld dan begint er soms wel even een belletje te rinkelen. Je vraagt je af of een ziekmelding wel terecht is en een werknemer niet bezig is met andere zaken. Bijvoorbeeld dat een personeelslid op vakantie blijkt te zijn of ineens aan het bijklussen is. Helaas dien je dit wel professioneel te kunnen aantonen voordat je hier iets mee kan doen. Een privé detective gaat jouw personeelsleden volgen zodra deze langdurig ziek is of regelmatig ziek gemeld is. Zo worden er foto’s en video opnames gemaakt van de ziekmelding. Je hebt zo professionele bewijzen dat een personeelslid helemaal niet ziek is.

Privé detective bij diefstal op het werk

Helaas kom je als detective regelmatig problemen tegen op kantoor in de vorm van diefstal. Vaak begint het met iets kleins zoals een pak printpapier, maar uiteindelijk lopen deze kleine diefstallen enorm uit de hand. Voor je het weet wordt je hele inventaris gestolen of worden er spullen uit de voorraad mee naar huis genomen. Een detective kan in het geheim aan de slag gaan binnen jouw bedrijf. Vervolgens worden er camera’s opgehangen en wordt er bewijsmateriaal verzameld om te achterhalen dat iemand echt spullen heeft gestolen van kantoor. Door fraude op deze manier effectief aan te pakken kan je iemand direct ontslaan met voldoende bewijslast. Daarnaast geef je een signaal af aan andere personeelsleden dat je bij jouw bedrijf maar beter niet kan stelen. Schakel dus vandaag nog een detectivebureau in om verdere schade te voorkomen.